8. 1. 2020

Soucit s Iránským teroristou – myšlenkově rozbředlí humanisté jsou proti zabíjení teroristů, jež není podle etikety


Irán je země s nejvyšším počtem poprav na hlavu. Popravuje se i za nesouhlas s režimem. V nedávných demonstracích proti rostoucí bídě byly zabity stovky a zraněny tisíce lidí. Část byla zabita ostřelovači z Islámské revoluční gardy, což je obdoba nacistických jednotek SA. Právě za vlády nacistů v Německu se rozhodla tehdejší Persie v roce 1935 změnit svůj název na Irán, aby zdůraznila  svůj  árijský  původ.  Ani změna názvu  a ani  moře  nafty  nezlepšily život obyvatel a nepomohly vykompenzovat
prokletí islámského náboženství. Ženy v Persii nemají žádná práva a lze je provdat od věku 13 let, přičemž Chomejní rozhodl, že lze provdávat i dívky nad sedm let, když to schválí doktor, v souladu se zákonem Šaría. Zakladatel islámské republiky též rozhodl, že sex s dětmi je dovolen, ale že za homosexuální sex s dospělými má být trest smrti.

V roce 1989 začíná v Iránu historie islámské republiky. Tato historie je koncentrátem násilí. Desetitisíce politických odpůrců byly popraveny. Kromě žen a dětí se objektem násilí stali též příslušníci mnoha náboženských menšin. Hrozná byla válku s Irákem v roce 1980, kterou sice vyprovokoval Saddám, ale která se vinou Chomejního protáhla na osm let a stála Irán 600 000 vojáků a 100 000 civilistů; iránské děti byly posílány na minová pole s tím, že jdou přímo do ráje, což symbolizoval plastikový klíček kolem krku každého dítěte.

Násilnost iránských islamistů se obracela od počátku i proti občanům jiných států. Hned v prvním roce své vlády zajali islamisté zaměstnance amerického vyslanectví a 52 z nich drželi v zajetí 444 dnů; jedním z organizátorů byl pozdější prezident Mahmúd Ahmadínežád. Ve stejném roce vyhlásil vůdce Iránu Chomejní fatwu, rovnající se výzvě k zabití, nad britským spisovatelem Salmanem Rushdiem. Z mnoha násilností v zahraničí lze připomenout útok proti židovskému kulturnímu středisku v Buenos Aires v roce 1994, při kterém bylo zabito 85 a zraněno 300 lidí, z jehož naplánování obvinili argentinští vyšetřovatelé nejvyšší iránské představitele, včetně prezidenta Hášemí Rafsandžáního. Též byla prokázána Iránská účast na bombových útocích proti americkým vyslanectvím v Kenji a Tanzánii v roce 1998. Dokonce se ukázalo, že část útočníků proti New Yorku v září 2001 dostala podporu Iránu.

Zahraniční akce Iránu organizuje speciální jednotka Islámských revolučních gard, tzv. Jednotka Quds, čili Svatá jednotka. Jednotka Quds řídí mimo jiné teroristickou organizaci Hizbuláh v Libanonu, teroristickou organizaci Hamas v Gaze, teroristickou organizaci Palestinský islámský džihád v palestinské autonomii, povstaleckou organizaci Hútiů v Jemenu, a šíitské teroristy v Iráku, Sýrii, a Afganistánu. Tato jednotka je zodpovědná za smrt mnoha západních lidí a je na seznamu teroristických organizací jak v Evropě, tak ve Spojených státech. Velitelem Svaté jednotky byl až do 3. ledna iránský generál Kásim Sulejmání.  

Nijak nepřekvapuje, že zabití teroristy Sulejmáního se setkalo s nepochopením u levicového tisku, na rozdíl od zabití teroristy Bin Ládena, neboť Ládena nechal zabít populární Obama, zatímco Sulejmáního nepopulární Trump. Své rozpaky a neochotu přiznat Trumpovi cokoli pozitivního vysvětlují někteří publicisté tím, že terorista Sulejmání byl generálem suverénního státu anebo že byl zabit na území jiného suverénního státu. Ale Heydrich byl také generálem suverénního státu a Bin Láden byl také zabit na území suverénního státu.

Přirozené též je, že zabití Sulejmáního nejrychleji odsoudili Talibán, Hamás, Hizbuláh, Rusko a generální tajemník OSN. Více překvapí, že se k nim přidal i český politik Karel Schwarzenberg. Kdyby Schwarzenberg odsoudil zabití teroristy ústně v jakémkoli ze šesti jazyků, kterými huhlá, nikdo by si toho nevšiml, protože, by si nebyl jist, že se nepřeslechl. Ale Schwarzenberg odsoudil zneškodnění mezinárodního teroristy písemně jasnými slovy: „Činy prezidenta Trumpa podle mého názoru jsou, říkám otevřeně, zločinné. Nikdo nesmí překračovat mezinárodní právo, ani prezident Spojených států.“ Dále kníže zavzpomínal na dětství, které prodřímal na svých zámcích: „Vyrostl jsem ještě v době, kdy se válka vyhlašovala. Teď se ale začíná střílet, bombardovat a odpalovat rakety, aniž by nějaký takový formální krok proběhl. Mě tento vývoj děsí. Překračujeme všechny meze mezinárodního práva.“

Nevzpomínám si na rytířské vyhlašování válek, o kterém kníže sní, ale naopak z každodenní zkušenosti vím, že z Gazy směrem na můj dům u Beer Ševy, kde bydlím, střílí Arabové rakety pod vedením jednotky Quds pravidelně bez vyhlášení války. Sulejmání byl zodpovědný za zavraždění stovek Američanů, a mimo jiné též za útok proti naftovým polím v suverénní Saudské Arábii v září minulého roku, stejně jako za nedávné napadení amerického vyslanectví na území Iráku. „Mezinárodní právo“ samozřejmě chrání Sulejmáního, Palestince a Kosovo. Toto právo odsuzuje Ameriku a Izrael a mlčí o masovém vraždění civilistů ve všech muslimských zemích. „Mezinárodní právo“ nepomáhá ani Evropanům, kteří jsou ve svých vlastních „suverénních“ zemích stále častěji masakrováni muslimskými přistěhovalci, a nepomůže ani Izraeli, až bude napaden iránskými jadernými zbraněmi.

Není třeba studovat žádnou sociální vědu, aby bylo jasné, že islám představuje chaos a bestialitu. Stačí si vybrat jakýkoli úryvek z jejich svatých knih, nebo pozorovat jejich chování během posvátných okamžiků na jejich posvátných místech: sunité se navzájem ušlapávají po tisících během posvátné poutě do Mekky a šíité zase při pietních akcích spojených s pohřbíváním svých svatých. Rozpatlané myšlení i mluvení  samozvaných moralistů, soustředěných mezi publicisty a politiky, jsou nejlepším spojencem islámu, jako byly dříve spojencem komunistů nebo nacistů.

Myšlenkově rozbředlí humanisté jsou proti zabíjení teroristů, jež není podle etikety. Ale ti stejní lidé zorganizovali bombardování bělehradských nemocnic v roce 1999 na území suverénní Jugoslávie během operace nazvané Noble Anvil (ušlechtilá kotva) – bez vyhlášení války. Na území suverénní Jugoslávie bylo zabito 1000 vojáků a 500 civilistů. Útok umožnil odtržení Kosova a vyhánění Srbů žijících tam po generace. Jako ministr zahraničí prosazoval Karel Schwarzenberg nezávislost Kosova a tak pomohl vzniku dalšího muslimského státu, a to na území Evropy – na území odtrženém od suverénního evropského státu. Zda se to vše seběhlo podle „mezinárodního práva“ nebo ne, již na této tragédii nic nezmění.

Blábolení lidí na Facebooku by šlo přejít mávnutím ruky, ale označení amerického prezidenta za zločince známou veřejnou osobností a bývalým ministrem zahraničí je něco jiného. Normální lidé, bez ohledu na pravolevou orientaci, si uvědomují, že bez Spojených států by demokracie v Evropě nemohla přežít 20. století, a že i dnes jsou Spojené státy, přes všechny chyby jejich prezidentů, jedinou silou, která je schopna demokracii na světě uchovat i skrze 21. století. Strana TOP 09, jejímž je Karel Schwarzenberg čestným předsedou, by měla svého předsedu vyzvat, aby se písemně omluvil, nebo aby se přestal písemně vyjadřovat úplně a věnoval se nadále jen slovním projevům, které velké škody způsobit nemohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat