21. 12. 2022

Německo hrobařem evropské svobody a racionality – jakýkoli spolek s Německem znamená pro menší národy zotročení

Dodnes není zcela jasné, jak mohlo dojít k První světové válce. Sto let relativního klidu po napoleonských válkách bylo dobou nebývalého technického a kulturního rozkvětu v Evropě, doprovázeného růstem osobní svobody. Odvěký sen blahobytu a svobody pro všechny byl na dosah. Ale světová válka sen zničila. Vina většinou neleží jen na jedné straně, ale německé nacionální ambice a přepadení neutrální Belgie určitě k této válce podstatně přispěly. V použití jedovatých plynů byli Němci také první.

Ještě jednoznačnější je německý podíl na vytvoření nejstrašnějšího režimu v historii – bolševické diktatury. Německá vláda se v roce 1917 rozhodla podpořit Bolševiky a jejich revoluci, výměnou za příměří s Ruskem, s možností se zcela soustředit na boj na západní frontě. Po pádu cara v Rusku v únoru 1917, nastoupila idealistická Kerenského vláda, která vyhlásila svobodu slova a shromažďování, ale Bolševici zneužili nových svobod, a jedině oni měli díky německé pomoci prostředky masové propagandy. Pomoc Německa a bezprecedentní zákeřnost a surovost dostala Lenina a jeho bandu k moci (zde).

Mráz jde po zádech, když čteme Leninovy příkazy kamarádům při potlačování lidového odporu v jednom z mnoha míst: „Soudruzi, povstání musí být potlačeno, žádné slitování, spoléhám na vás, že zajistíte, aby obyvatelstvo v okruhu 150 kilometrů bylo svědkem této akce a by se lidé chvěli, když pochopí, že Bolševici budou zabíjet všechny kulaky… sežeňte víc bezohledných lidí“. Lenin nechal vyhladit celé vesnice pomocí kulometů a otravných plynů, jak po pádu SSSR popsal jeden z nejvyšších sovětských představitelů a poradce Gorbačova, Alexandr Jakovlev (viz jeho kniha Rusko plné křížů, česky v Brně 2008). Hladomor, který Lenin způsobil v letech 1921-1923, zabil pět milionů lidí. Stalin Lenina jako svého učitele obdivoval, a nakonec i překonal.

Německá vláda sledovala Lenina během jeho evropského exilu a byla si vědoma, co vláda bolševiků pro Rusko a celou Evropu může znamenat, ale válečné cíle Německa stavěla nade vše (Deutschland über alles); poslala v roce 1917 Lenina do Ruska i s jeho soudruhy a hromadou peněz. Když Německo nakonec První světovou válku prohrálo, byla součástí trestu jeho demilitarizace, ale bolševické Rusko tajně jeho vojáky cvičilo a poté i pomáhalo Hitlerovi obnovit sílu Německa. Stalin Hitlera obdivoval, a Hitlerovi Stalin imponoval. Goebbels se ve svých denících svěřuje, že se u sovětské propagandy učil. Skřeti z nejtemnějších koutů lidské historie – bolševismus a nacismus – pozvedli vše zákeřné a sadistické v lidské psychice na nejvyšší možnou úroveň. Společná vláda bolševiků a nacistů nad velkou částí Evropy představovala vrchol lidské bestiality v dějinách.

Hitler sice Stalina zradil, ale po válce se východní část Německa zcela přirozeně zaintegrovala do bloku komunistického Ruska, a západní část začala s Ruskem postupně spolupracovat, obzvlášť když k moci přišla levicová vláda sociálního demokrata Williho Brandta, který v roce 1968 zahájil novou, tzv. Východní politiku. Brandt musel odstoupit, protože se ukázalo, že je obklopen ruskými špiony, ale politika smíření s totalitním Ruskem pokračovala i za jeho nástupců, včetně Helmuta Schmidta, který byl kancléřem do roku 1982. V souladu se speciálními akcemi Sovětského svazu působila v tomto období v Německu, kupodivu dost volně, komunistická teroristická organizace zvaná Frakce rudé armády, která zabila desítky prominentních osobností a zranila stovky lidí.

Po pádu SSSR a sjednocení Německa nastoupili v roce 1998 k moci opět sociální demokraté, pod vedením Gerharda Schrödera, který byl ve funkci kancléře do roku 2005. Schröder, blízký přítel ruského prezidenta Putina, připravil půdu pro stavbu plynovodu Nord Stream z Ruska, který učinil celou Evropu závislou na dovozu plynu z Ruska tak, že začátkem roku 2022 představoval ruský plyn již 50% evropské spotřeby. Okamžitě po skončení své funkce přijal Schröder nabídku ruské státní společnosti Gazprom a stal se šéfem výboru akcionářů pro Nord Stream AG, v roce 2016 se stal manažerem Nord Stream 2, a v roce 2017 přijal i funkci ředitele představenstva největšího ruského producenta ropy Rosněft, přestože tato organizace spadala pod západní sankce. V roce 2022 byl Schröder nominován do představenstva Gazpromu.

Nástupkyně Schrödera, Angela Merkelová, sice byla členkou pravicové CDU, ale jako bývalá nadšená komunistka z doby Východního Německa v proruském kurzu zcela přirozeně pokračovala. Táta Angely, Horst Kasner, za války člen Hitlerjugend a po válce spolupracovník Stasi, východoněmecké obdoby StB, určitě poskytl Angele dobrou výchovu. Se svým přítelem Vladimírem Putinem se mohla Angela bavit rusky, ale samozřejmě i německy, neboť Putin působil v době SSSR jako špion ve Východním Německu. Angela byla kancléřkou v letech 2005-2021, a za její vlády byly dokončeny dvoje potrubí Nord Stream 1 (2011, 2012) a dvoje potrubí Nordstream 2 (2021); tři z oněch čtyř byly výbuchem poškozeny v září 2022, pravděpodobně ruskou sabotáží.

Němci nejsou bez spolupráce s Ruskem zřejmě schopni existovat, jak potvrzuje slavný výrok německého prezidenta Waltera Steinmeiera z doby, kdy sloužil jako ministr zahraničí: „Ohne Russland geht es nicht“ (bez Ruska to nejde). Němečtí politikové, včetně bývalých kancléřů a současného prezidenta Steinmeiera a kancléře Scholze, vždy zdůrazňovali kladnou roli Ruska v Evropě a zlehčovali ruské zločiny. Dnešní kancléř Olaf Scholz, v mládí marxista bojující proti NATO, neustále podlézavě telefonuje Putinovi, naposled 17 prosince tohoto roku, kdy řekl, že Německo nesmí dopustit zpřetrhání „vlákna rozhovorů s Ruskem“. Tyto rozhovory podle něho zvyšují pravděpodobnost, že Rusko válku ukončí.

Americká varování, že planá jednání s Ruskem o příměří mu jen poskytnou čas na reorganizování sil Němci ignorují. Stejně ignorovali americká varování před Nord Streamem. Když v roce 2017 americký senát schválil sankce ohledně tohoto projektu 98 hlasy proti 2, všichni levičáci odsoudili Spojené státy, přestože zcela neschopnou Evropu mohou ochránit před silami jižního chaosu a východního totalismu jen USA. Celý projekt Nord Stream je do očí bijící důkaz vlivu SSSR a Ruska na Německo. Například generálním ředitelem společnosti Nord Stream AG, která provozuje Nord Stream 1, byl a je Matthias Warnig, bývalý důstojník Stasi, který po znovusjednocení Německa odjel do Ruska a stal se součástí Putinovy mafie.

Po překonání nacismu a pádu komunismu se Němci ujmuli role vůdců Evropy. Jejich dalším „přínosem“ bylo otevření bran muslimským migrantům. Již v roce 1961 se po dohodě s Tureckem obrátili Němci na turecký lid, aby uvážil emigraci do Německa za prací. Dnes se odhaduje počet muslimských tureckých přistěhovalců a jejich potomků jen v Německu na 4 miliony. Navíc přišlo jen do Německa asi dva miliony muslimů z dalších zemí, většinou ve vlně, kterou Merkelová iniciovala v roce 2015. Lavina protispolečenských imigrantů, ke které opět nejvíc přispělo Německo, postihla ale opět celou Evropu.

Na všech tragédiích Evropy v poledních sto letech jsou podepsáni. Poslední německou obsesí je Energiewende, to znamená přechod na paliva bez dvou nenáviděných prvků Mendělejevovy tabulky, uhlíku a uranu. Dříve šlo o čistou rasu, dnes jde o čistou energii. Po bolševické revoluci, holokaustu, a po přilákání muslimských extrémistů, obrátili němečtí šovinisté svou úpornost proti benzínovým motorům a jaderným elektrárnám. Goethe by sotva chápal, že dnešní studenti německé kultury si vystačí s třemi principy: Deutschland über alles, Ohne Russland geht es nicht, a Energiewende.

Těžko najít dobrou radu pro malé národy Evropy. Snad se spojit s jinými menšími národy a nevyhýbat se konstruktivní spolupráci se Spojenými státy, přes všechny jejich politicko-korektní výstřelky. Je však jasné, že jakýkoli spolek s Německem nebo Ruskem v čele znamená pro menší národy ztrátu svobody.

6 komentářů:

  1. Diky, palec nahoru. Clanek ma siroky zaber. Jen jednu castecnou myslenku. Kdyz bych si dovolil nazvat Nemce hybateli dejin, jestli to jejich vedeni dejin Evropy neukazuje castecne i na nasi ceskou myslenkovou prazdnotu a omezeny dosah. Jestli by byla alternativa, tak Polsko smirene se spolupraci s Ukrajinou v rozsirene V4 a ostatni clenove V4 smireni s vedouci roli Polska a Ukrajiny. Coz mi pripada jako fantasmagorie.
    Kdyz spise nez spolecny zajem, funguje hledani spolecneho nepritele, viz stredoevropska pomoc Ukrajine a to ani u Madarska a neplati uplne. Je s podivem jak na tak malem kousku stredni evropy muze existovat tolik ruznych zajmu. Snad s usklebkem bych mohl napsat Jednota v rozlisnosti.
    Spolecnym nepritelem myslim vedeni soucasnych ruskych vedoucich politiku. Navic toto spojeni se nebude libit ani EU tedy vlastne Nemecku. Dlouhodobe spoluprace v ramci V4(5), narazi na hospodarske vazby opet s Nemeckem.
    Tak snad bychom se mohli zkusit pripravit na Nemecko po energiewende a to tak ze ministerstvo hospodarstvi uprednostni ceske zajmy nad libivymi fotkami v mikinach po summitech s ostatnimi cleny EU a uz konecne nekdo zacne stavet dalsi jaderne reaktory.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepřítel je bohužel většinou uvnitř a proti tomu se nejhůř bojuje. Státy by měly hlasovat v EU proti šíleným zeleným plánům, ale ve všech státech již byla polovina politiků zasažena vírou v nebezpečí oteplování a jinými pověrami.

      Vymazat
  2. pane Guttmanne, vynikající článek, mnoho postřehů a široké souvislosti . . . . rusáky nesnáším od dětských let - 1968 a následující roky likvidace mého tatínka . . . . bliju z lenina a následných bestií - stalina, beriji a ostatních, někteří se naštěstí stali oběťmi vlastního fanatizmu . . . , škoda, že je politicky nekorektní tato fakta vštěpovat mladým lidem ve školách . . . . děkuji. R. Veselý, lékárník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za souhlas pane Veselý. Důležitá fakta bohužel mladým nikdo nevštěpí, jelikož většina učitelů nemá ani na věci svůj názor a většina rodičů nemá na výchovu dost motivace.

      Vymazat
  3. Blahopřeji - to nejsmutnějsí na aktuálním mínění průměrního němce k válce na ukraině je, že si myslí že vinu na tom nesou američané - v menším nebo větším měřítku.

    OdpovědětVymazat