20. 9. 2022

Švédský kanárek – média proti výsledkům voleb ve Švédsku – levicové propagandě se povedlo vnutit svůj jazyk všem světovým médiím včetně pravicových

Sociální demokraté byli hlavní politickou silou Švédska ve 20. století. Jejich neutralita vyhovovala zájmům jak nacistů, tak komunistů, a spolu s pílí obyvatel vedla k růstu bohatství země. Švédové si na svou stranu zvykli jako na drogu. Ta ale koncem století přivedla nádhernou zemi ke zkáze svou fanatickou podporou socialismu a imigrace. Islámští migranti představují 10 % voličů, přičemž jde o nejrychleji rostoucí segment obyvatel, často parazitující na rozbujelém sociálním systému a věnující se kriminální činnosti.

Teror a chaos část Švédů v poslední době z jejich socialistického snění probudil, ale bohužel asi pozdě. V nedávných volbách získal blok čtyř pravicových stran v parlamentu 176 hlasů oproti 174 hlasům levice. Součástí bloku jsou Švédští demokraté, Umírnění, Křesťanští demokraté a Liberálové. Zloba ve všech světových médiích z jejich vítězství daleko přesahuje onen rozdíl dvou hlasů. Nejde o sadisty ani islamisty, nejde o nacisty ani komunisty, ale nenávist a zloba z toho rozdílu dvou hlasů spíš odpovídá vítězství ďábla s rozdílem 200 hlasů.

Kdo jsou Švédští demokraté? Podle Wikipedie podporují státní příspěvky potřebným, podporují smíšenou ekonomiku, kombinují myšlenky levého a pravého středu, podporují manželství lidí stejného pohlaví stejně jako operace na změnu pohlaví, a dokonce věří v nebezpečí oteplování. Navíc jsou v koalici s tradičními křesťanskými a liberálními silami. O typickou pravici tedy nejde a o extrémní už vůbec ne. Proč jsou tedy establishmentem nenáviděni? Protože jsou jedinou stranou, která kritizovala zločiny islamistických ilegálních migrantů.

Strana zvaná Švédští demokraté je všemi světovými médii označena jako populistická extrémní pravice. Nedivíme se, že mezi oněmi médii jsou New York Times, Washington Post, Guardian, CNN nebo Wikipedia, ale jsou mezi nimi i Wall Street Journal a Reuters. Opravdu divné je, že výrazy jako „far-right populist“ používá i Daily Mail, označený ve Wikipedii jako bulvární „right-wing“ médium. Zcela nepochopitelné však je, že v souvislosti s volbami označují Švédské demokraty jako populistickou stranu i pravicová televizní stanice Fox News a jasně pravicové weby The Hill a Newsmax.

Stejnou situaci vidíme i v českých médiích, kde je ona strana označena jako populistická nejen na webech Novinky, iDnes, Lidovky, Blesk, ale i Parlamentní listy a Echo24. Ta jednotnost je strašidelná. Ale také je destruktivní, neboť ostatní švédské strany se bojí se stranou Švédští demokraté spolupracovat, aby nebyly samy označeny nějakým likvidačním přívlastkem nebo nějakou žlutou hvězdou. Švédští demokraté mi tady slouží jako ten zkušební kanárek, který první v dole chcípne, a tak ostatní varuje, aby utekli. Utekli před čím? Není lehké to pojmenovat. Ano lidé mají tendenci opakovat hladké věty a klišé a také nahradit myšlenky těmi klišé. I ten kanárek je klišé.

Vracet se k nacismu a vše s ním porovnávat je také klišé, a i já se tím tady nechám svést. Židé byli za nacismu prý také takovým kanárkem podle slavného pastora Martina Niemöllera. Jeho nejcitovanější věta zní: „Nejdřív přišli pro komunisty a já neprotestoval, potom přišli pro odboráře a já neprotestoval, pak přišli pro židy a já neprotestoval, a nakonec přišli pro mě a už nezůstal nikdo kdo by protestoval.“

Zní to dobře, i když to má několik malých chybiček. Niemöller byl tak chytrý až po úplné porážce Hitlera, kdy mu nic jiného nezbylo. Začal jako nadšený nacista, a i když byl za nesprávné názory vězněn, stále nabízel Hitlerovi své služby. Logicky podporoval po válce Sovětský svaz a dostal Leninovu cenu. Ano proslavil se po válce svými hezky znějícími klišé. Ovšem jádrem každého klišé je nějaká jasná pravda.

Kdo je otřesen bestialitou jižní kultury, jejímž výkvětem je například islám, bude označen jako populista, obzvlášť když bude protestovat proti přílivu jižních ilegálních migrantů. Budou ho pomocí různých klišé delegitimovat. Ale ti, kteří ho postaví mimo zákon nejsou lhostejní řadoví občané starající se jen o své dobro, ale idealisté bojující za lidská práva, takže určitě časem také narazí na nějaké mantinely a sami budou umlčeni. A tak to bude pokračovat přesně podle toho Niemöllerova klišé.

Nejdřív budou umlčeni „populisté“ bojující proti muslimským gangům, pak „humanisté“, jelikož bojovali jen vlažně proti kritikům migrace, a nakonec budou umlčeni zastánci umírněného islámu. Všichni umlčovatelé použijí nějaké šikovné heslo nebo klišé, a také označí nepřítele příhodnou nálepkou. Na nálepce může být napsáno třeba islamofob nebo rasistofil. Nakonec se může používat třeba nálepka „nevěřící pes“, tak oblíbená v islámské společnosti.

Švédští demokraté bojují proti znásilňování pohostinných a naivních Švédů parazitickými ilegály, a jejich odpor je levicí delegitimován jako extrémně pravicový nebo alespoň populistický. O úspěšnosti levicové propagandy, podporované samozřejmě soudruhy z Východu, svědčí fakt, že i pravicová média přejímají klišé z levicové propagandy, a realita se začíná měnit podle měnícího se jazyka přesně podle knihy 1984 George Orwella. Tím kanárkem jsou dnes zdravý rozum a pud sebezáchovy. Kanárek skoro chcípl, a my tancujeme na potápějící se palubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat